جشن مهرگان

جشن مهرگان دومین جشن بزرگ ایران کهن پس از نوروز و بازمانده اروزگاری است که مهرگان آغاز سال ایرانیان و جشن نیم سرده در پیوند با ایزد مهر بود.نزد هخامنشیان مهر از مقام والایی برخوردار بود و در مهر ماه جشن مهرگان را در تخت جمشید با شکوه بسیار برپا می کردند و آوندگاهن هدایا از سراسر امپراتوری هخامنشی در همین هنگام هدایای خود را به تخت جمشید می آوردند.

جشن مهرگان

جشن مهرگان از روز شانزدهم مهر آغاز و شش روز به طول می انجامید و در روز ۲۱ مهر به پایان می رسید.روز آغاز جشن رامهرگان عامه و روز۲۱ مهر را مهرگان خاصه می نامیدند و در روزگار ساسانیان بر این باور بودند که اهوره‌مزدا یاقوت را در روز نوروز و زبرجد را در روز مهرگان بیافرید و بدین باور بود که فریدون بر اژی دهاک(ضحاک) غلبه کرد.

You might also like
18 Comments
  1. درود بر تو

    تنها آرزویم بیداری نوادگان
    پدرمان(کوروش کبیر) است
    همین و بس

    1. سهیلا says

      پوزش من را بپذیرید کوروش بزرگ

      1. سهیلا says

        بجای کبیر از واژه بزرگ استفاده کنیم

  2. sadaf says

    تنها ارزویم این است که همه به اصل خود برگردیم و همه بتوانیم زندگی پر از مهر مانند جشنی مهرگانی داشته باشیم.

    1. حسن says

      سلام

  3. کوروش says

    درود بر همه ایرانیان
    ما همواره جشنهای ایران باستان را در کلانشهر هخامنشی تموکن برگزار می کنیم. هر ماه یک جشن مربوط به همان ماه – ولی جشن عید نوروز را همگانی برگزار می کنیم. از سراسر استان و نقاط نزدیک به استان میان به روستای ما:درودگاه ( تموکن )
    آدرس : استان بوشهر – روستای باستانی درودگاه- کاخ هخامنشی تموکن.
    عید نوروز درخدمت تمامی ایرانیان هستیم.
    زمان مراسم یکی از روزهای آغازین نوروز – بین یکم تا پنجم
    پاینده باشید .
    بدورد

  4. عليرضا says

    دوست دارم به صورت ابرانی زندگی کنم . دوست دارم به صورت ایرانی اصیل جشنهای ایرانی بر پا کنم . دوست دارم همه به صورت پارسی اصیل سخن بگویند .دوست دارم …………………….
    به امید چنین روزی برای همه ایرانیان

  5. حمید رضا یا سیاوش says

    ما با متحدشدن پیروز می شویم اشتباه نکن این شعار نیست

  6. بهزاد مستوفیان says

    با سپاس از شما درست است بجای واژه مهرگان <>ومهرگان <>که هر دو تازیست وریشه در فرهنگ عرب دارد ازواژه مهرگان ملی ومهرگان ویژه بکار گیریم

    1. آریمس says

      این که بخوایم لغات عربی رو از زبان پارسی حذف کنیم خیلی سخته یابهتره بگیم غیر ممکنه ولی برای زنده کردن فرهنگ ایرانی خیلی کار ها میشه کرد که اونم کار مانیست و کار مسولین کشوره که متاسفانه اونا هم مثل ما بیخیالن.

  7. kimia says

    امیدوارم روزی تمام پارسیان با یکدیگر متحد شوند و ایران را دوباره بسازند .

    1. amir says

      امیدوارم .

  8. پارس says

    با سلام
    امروزه کوروش ها وداریوش های زیادی داریم فقط کسی نیست آنان را (واجوره)پیداکند.

  9. پریسا says

    به امید آن روز که وازه های عربی از زبان پارسی حذف شدا و پارسی دوباره زنده شود وبرای این کار باید اول از خودمان شروع کنیم. به امید ان روز

  10. آرش says

    چرا ما ایرانیان که دم ازاستفاده نکردن واژگان عبری(همان عربی کنونی) در جملات می زنیم اینقدر از نامهای عبری استفاده می کنیم مگر نامهایی مانند:کوروش،داریوش،خشایار،اردشیر،آرمان،آناهیتا،پرنیان و از این غیر کم داریم ما نامهای زیبا واصیل ایرانی ازاین قبیل زیاد داریم پس بیایید ازاین پس این کار راکنیم

    1. البته بعضی از اسامی عربی با اسلام عجین شده است. پس در یک کشور اسلامی نمی توان این اسامی را “بیگانه” نامید.
      ریشه ملّی و ریشه دینی دو پایه شخصیت فرهنگی هر کس را می سازند.

  11. کاوه زادمهر says

    این نامردیه که فردوسی ۳۰سال برای زبان پارسی خون دل خورد الان ما عربی گفتگو کنیم!درود بر اون ایرانی که حاضره روزه سکوت بگیره اما به زبان بیگانه گفتگو نکنه!!!!!!!!پارسی باشیم!پارسی گفتگو کنیم!پارسی بمیریم!!!!!!!!

    1. شیوع بعضی کلمات در زبان ما که ریشه عربی دارن دلیل نمیشه که ما داریم عربی صحبت می کنیم. (الآن یه عرب حرفهای ما رو نمی فهمه ولی ما عربی رو خوب می فهمیم)
      در زمان فردوسی شاید خیلی از لغات عربی هنوز لغت بیگانه بودن امّا در طول این ۱۰۰۰ سال کاملاً با گوشت و پوست فارسی آمیخته شدن. ۹۹ درصد گنجینه های ادبی فارسی ما به همین زبانی سات که شما بیگانه اش میخوانید.
      خواهش بنده این است که از افراط و تفریط بپرهیزید و حرفهای احساسی نزنید.

Leave A Reply

Your email address will not be published.