فروهر( فره وشی)

فروهر. [ ف ُ هََ ] (اِ) در پهلوی فروهر  ، فارسی باستان ظاهراً فرورتی  و در اوستا فره وشی  . در اصل مرکب از دو جزء فره یافرا به معنی پیش و «ور» به معنی پوشاندن ، نگهداری کردن و پناه بخشیدن . طبق مندرجات اوستا فروهر نیرویی است که اهورمزدا برای نگهداری آفریدگان نیک ایزدی ازآسمان فروفرستاده و نیرویی است که سراسر آفرینش نیک از پرتو آن پایدار است . پیش از آنکه اهورمزدا جهان خاکی را بیافریند، فروهر هر یک از آفریدگان نیک این گیتی را، در جهان مینوی زبرین بیافرید و هر یک را بنوبه ٔ خود برای نگهداری آن آفریده ٔ جهان خاکی فرومی فرستد و پس از مرگ آن آفریده ، فروهر او دیگر باره بسوی آسمان گراید و به همان پاکی ازلی بماند. اما هیچگاه کسی را که به وی تعلق داشت فراموش نمیکند و هر سال یک بار به دیدن وی می آید و آن هنگام جشن فروردین است ، یعنی روزهایی که برای فرودآمدن فروهرهای نیاکان و پاکان اختصاص دارد. (از حاشیه ٔ برهان چ معین ). || به معنی جوهر که در مقابل عرض باشد. (برهان ). از فرهنگ دساتیر است . رجوع به دساتیر ص ۲۵۸ شود.

منبع:دایره‌المعارف اینترنتی دهخدا

You might also like
4 Comments
  1. محمد رضا قلیچ خانی says

    با درود بی پایان
    از آنچه که در مورد تاریخ در اختیار همگان نهاده اید سپاسگزاری نموده ودر خواست مطالب کلی در مورد ایران قدیم دین و…. برایم ارسال نمایید

  2. رضوان علی بیگی says

    با سلام
    از این که با این سایت بسیار مفید در زمینه تاریخ هنر آشنا شدم خوشحالم و امیدوارم هر روز شاهد مطالب جدید و مفید در آن باشم.در ضمن من به دنبال منابع تمدن جیرفت هستم امیدوارم بتوانید کمکم کنید. با تشکر عضو کوچک جامعه هنری.

  3. آرتين says

    سلام.خیلی سژاسگذارم بخاطر مطالبتون.بسیار خوب و مفید بود.میشه لطفا همه ی مطالب در رابطه با “افسانه ها و اساطیر ایران و افسانه ها و اساطیر یونان و روم ” هست را واسم ایمیل کنید؟
    سژاسگذارم

    1. سلام. متأسفانه در حال حاضر فایل مقالاتی که خواسته بودید در دسترس نیست.

Leave A Reply

Your email address will not be published.