ارتباط نام الیاس جاودانی تورات با الیسیوم یونانی و رومی (سرزمین مردگان جاوید)
الیسیوم (به یونانی: Ἠλύσια πεδία) یا الیسیون، سرزمین مردگان جاوید، مکانی بود که مردگان جاویدان در آن به آرامش میرسیدند. نقطهٔ مقابل هادس و جایگاه خوشبختی بود.
کشتزار «الیسیوم (سعادت و خوشبختی)» و جزایر خجستگان نیز خوانده میشد. افرادی که وارد الیسیوم میشدند، میتوانستند به درخواست خود سه بار دیگر زنده شوند و در هر سه زندگی دوباره قهرمان باشند و پس از مرگ اخر وارد ویژه ترین مکان الیسیوم شوند.
متقابلاً در روایات توراتی و قرآنی ایلیاس نام پیامبری جاودانه به شمار رفته است:
الیاس در زمان پادشاهی آحاب از پادشاهان بنیاسرائیل به پیامبری مبعوث شد. آحاب و همسرش ایزابل، مردم را به بتپرستی سوق میداند. الیاس به مبارزه با آنان پرداخت و بنیاسرائیل را از بتپرستی نهی میکرد. پس از آنکه وی سالها با اصرار قوم خود بر بتپرستی مواجه شد، آنان را به خشکسالی نفرین کرد و پس از آن مردم در قحطی گرفتار شدند.
با گذشت زمان، خشکسالی فراگیر شد و جان تعداد زیادی را گرفت. آنان وقتی خود را گرفتار دیدند، از اعمال خود پشیمان شدند و به الیاس روی آوردند و دعوت او را پذیرفتند. پس از آن با دعای الیاس باران شدیدی بارید و همه جا سیراب شد؛ اما پس از مدتی مردم عهد خویش را با خدا فراموش کردند و به بتپرستی بازگشتند. زمانی که الیاس این را دید، از خدا طلب مرگ کرد؛ اما خداوند مرکبی آتشین به وی داد و او به آسمان رفت (جاودانه شد).
Farshid Parsai, Iranshid Erani och ۱۴ andra
۲ delningar
Gilla
Kommentera
Dela